Usein Kysyttyä

Miltä tatuoinnin ottaminen tuntuu?

Monet tulevat ottamaan ensimmäistä tatuointiaan ja useimmiten kuuleekin sanat: ’’Eihän tää nyt oo yhtään niin paha ku odotin!’’ Tatuoiminen on enemmänkin ärsyttävää nipistelyä ja polttelua. Tietenkin se paikoittain sattuu ja siihen vaikuttavat tatuoitavan alueen koko, tatuoinnin paikka sekä kuinka paljon tatuointia väritetään.

Iho turtuu nopeasti ja sietokyky nousee. Kipukynnys puolestaan sietää n.3–4h tatuoimista kerrallaan, minkä jälkeen turtuminen häviää. Tässä kohtaa yleensä lopetetaan ja jatketaan seuraavalla kerralla.

On siis OK, jos sattuu liikaa ja kuva jää kesken!

Milloin tatuointia ei tehdä?

Jos olet/ sairastat:

 • Alaikäinen (17-vuotiaat vanhemman luvalla – ajanvaraus paikan päällä huoltajan kanssa)
 • Epilepsia
 • HIV/AIDS
 • Hepatiitti B tai C
 • Veriteitse tarttuva tauti
 • Psoriasis
 • Raskaana tai imettää
 • Alkoholin tai huumausaineen vaikutuksen alaisena
 • Kuume, flunssa, vatsatauti
 • Lääkitys, joka ohentaa verta tai haurastuttaa ihoa
 • Hyvän maun vastainen kuva/loukkaava

Ilmoitathan myös tatuoijallesi, jos sinulla on lääkitys tai jotakin muuta, jonka luulet vaikuttavan tatuoimiseen!

Miten valmistaudun tatuointiin?

Tatuointiin valmistaudut lepäämällä ja syömällä hyvin sekä pukeutumalla asianmukaisesti ottaen huomioon tatuoitavan alueesi. Tatuointimuste ei välttämättä lähde vaatteista pesussa pois. Voit jättää tatuoitavan alueen ihokarvat ajamatta, me hoidamme sen.

Tatuoinnin teko vie oman aikansa, joten voit jutustelun lisäksi kuunnella lempimusiikkiasi kuulokkeistasi tai selata sosiaalista mediaa. On suositeltavaa ottaa mukaan (etenkin isommissa kuvissa) pientä naposteltavaa tai välipalaa, sekä sokeripitoista juotavaa.

Särkylääkkeet/Puudutteet

Särkylääke ei lievitä tatuoimisesta syntyvää kipua, mutta jotkut saattavat ohentaa verta (esim. Burana); näitä ei tulisi syödä.

Jos kuitenkin tuntuu siltä, että ei ehkä kestäisi tatuoimisesta aiheutuvaa kipua, apteekista voi ostaa puuduttavaa rasvaa (Emla) ja levittää sen alueeseen 1–1,5h ennen tatuoinnin ottamista ja antaa vaikuttaa, kunnes tatuoija pyyhkii sen pois. Emme kuitenkaan suosittele puudutteen käyttämistä, sillä iho ei vastaanota mustetta yhtä hyvin. Kipu tulee myös suurimmassa osassa tapauksissa kaksinkertaisena kun puudutteen lyhyt vaikutusaika päättyy.

Hinnoittelu

Tatuoinnin hinta muodostuu erilaisista kustannuksista kuten liiketilan vuokra, tarvikkeet, vakuutukset/eläkemaksut, verot sekä monet muut kulut. Tatuoimiseen liittyy myös paljon niin sanottua ’’piilotyötä’’, kuten siivous, suunnittelu ja välineiden sterilointi. Tämä piilotyö on otettu huomioon lähtöhinnassa.

Hinnat sisältävät alv.

Lähtöhinta 80e

Tuntihinta 100e

Maksutavat, varausmaksu

Maksutapana käy vain käteinen. Varausmaksu on 50-100 euroa, joka hyvitetään tatuoinnin lopullisesta hinnasta. Varausmaksun saa takaisin jos peruuttaa tatuointiajan 48h ennen. Äkillisissä sairastapauksissa pyydämme toimittamaan lääkärintodistuksen, jotta varausmaksu voidaan palauttaa.

Jonon pituus

Jonon pituus vaihtelee. Se voi olla yksi kuukausi tai puoli vuotta. Peruutusaikoja on myös tarjolla aina tilaisuuden tullen ja niistä ilmoitetaan joko viestillä tai yleisesti sosiaalisen median kautta, josta peruutusajan voi myös käydä nappaamassa. Pikkukuville on useimmiten aina aikaa.

Kannattaa siis aina kysyä puhelimitse soittaen tai viestillä!

Takuu

Tatuoinneilla on vuoden (12kk) väritakuu tatuoinnin teosta, jonka aikana kuvan korjaus- ja vahvistustyö voidaan tehdä. Valitettavasti takuu ei kata tiettävästi kuluvia paikkoja, esimerkiksi sormet ja jalkapöydän sivut. Tämä kerrotaan sinulle jo yhteydenotossasi.

Hoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen näkyy tatuoinneissa. Tällöin asiakas kustantaa korjauksen itse. Asiakas on vastuussa jälkihoitoon liittyvistä asioista, sekä mahdollisista komplikaatioista ja niiden hoitoon liittyvistä kustannuksista.

Jos tatuointisi tulehtuu, tai esiintyy jokin muu komplikaatio, olethan yhteydessä tatuoijaasi jatko-ohjeita varten.

Ei ole tyhmiä kysymyksiä, joten kysy rohkeasti jos mieltäsi askarruttaa joku!